Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Hlávkový salát – Zálivka

Bobhy 0

Co budeme potřebovat:

  • hlávkový salát(1-2ks)
  • 200 g špeku
  • 400 ml vody
  • 1 lžíce oleje
  • 5 lžic octa (jinak každý podle své chuti)
  • 6 lžic krystalového cukru (jinak každý podle své chuti)
  • 1/2 až 3/4 lžičky soli
  • černý pepř (trochu podle chuti)

Špek nakrájíme na drobnější kostičky a pozvolna ho za stálého míchání osmažíme do zlatavé barvy. Po osmažení kostičky špeku z tuku vyndáme. Puštěný tuk můžeme přelít do skleničky se šroubovacím víčkem a po vychladnutí uschovat v lednici na pozdější využití.

Do kastrůlku dáme vodu, sůl, olej, ocet a cukr, necháme projít varem a necháme vystydnout.

Po vychladnutí zálivky smícháme se salátem a se špekem a podáváme.

TIP: Lze připravit i bez špeku jako „zdravější“ alternativa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.