Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Putimské vepřové nudličky

Bobhy 0

Link na původní recept: zde

Co budeme potřebovat:

  • 600 g libového vepřového masa (kýta, kotleta)
  • 2 cibule
  • 3-4 menší sladkokyselé okurky
  • 150 g scezených sterilovaných kapií (nebo na tenké nudličky nakrájená paprika)
  • 2 lžíce hořčice
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2-3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml vývaru (lze nahradit masoxem)
  • olej
  • cukr
  • worcester
  • pepř
  • sůl

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na menším množství rozpáleného oleje dohněda (lepší je přidávat maso postupně, abychom pánev příliš nezchladili, maso by se potom spíše dusilo).

Přisypeme cibuli nakrájenou na tenké plátky a restujeme dozlatova. Pokud místo kapií použijeme nadrobno nakrájenou papriku, přidáme ji taky.

Poté vložíme máslo, necháme rozpustit a zaprášíme hladkou moukou. Zasmahneme, zalijeme vývarem (lze použít horkou vodu a kostku masoxu), přidáme rajský protlak a hořčici, promícháme, dosolíme a na mírné teplotě za občasného promíchání dusíme pod pokličkou zhruba 30-40 minut.

Mezitím scedíme kapie a nakrájíme (Pokud jsme použili čerstvou papriku tento krok vynecháme).

Na závěr přidáme do pokrmu nakrájené okurky (případně i kapie), promícháme, dochutíme worcesterem, přidáme dle chuti cukr (podle kyselosti rajského protlaku – průměrně tak lžičku až lžíci) a necháme prohřát. Podáváme s chlebem nebo s rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *