Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Těsto na domácí pizzu

Bobhy 0
  • 400 ml vody
  • 40g olivového oleje
  • 17g sůl
  • 800g hladká mouka
  • 1ks balení sušených kvasnic (7g)

Všechny ingredience dáme do mísy;

Necháme v robotu vypracovat do těsta;

Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout (zhruba hodinu); Poté těsto rozdělíme na cca 3 stejné kusy a vyválíme na pečícím papíru tak, aby se těsto vlezlo na plech;

Pizzu nazdobíme dle vlastního uvážení a dáme péct do vyhřáté trouby dokud těsto není propečené krásně do hnědé barvy;

Zbývající těsto pokud jej hned nepoužijeme, zabalíme i pečícím papírem do folie a necháme zamrazit na příští použití;

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *