Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Piškotový korpus na koláč (dort)

Bobhy 0

Link na původní recept: zde

  • 3 vejce
  • 90 g cukru krupice
  • 90 g polohrubé mouky
  • špetka prášku do pečiva

Dortovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.

Vejce s cukrem ušleháme do světlejší pevné hmoty ( = 3. fotografie) a vmícháme do ní mouku s práškem do pečiva.

Těsto vlijeme do vysypané formy a dáme péct (asi 170-180°C). Jestli je hotový, poznáme vpíchnutím špejle – po vytažení musí zůstat suchá.

Hotový korpus objedeme ve formě nožem, uvolníme okraje a sundáme boční prstenec.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *