Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Vepřové kostky na kmínu

Bobhy 0

Link na původní recept: zde

Co budeme potřebovat:

  • 5 lžic olej
  • 1 ks větší cibule
  • 300ml voda nebo vývar
  • 600g vepřové maso
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • kmín
  • hladká mouka

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky požadované velikosti.

V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova. Vsypeme maso, osolíme,opepříme a především důkladně okmínujeme. Maso smažíme, než se pořádně zatáhne.

Pak vepřové na kmínu polijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme přibližně hodinu. Záleží na druhu masa.

Měkké maso vyjmeme z hrnce a šťávu vydusíme na tuk. Lehce jej zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Za stálého míchání vaříme omáčku, než je hladká. Šťávu přecedíme, vložíme maso a ještě znovu krátce provaříme. Dochutíme podle chuti.

Hotové vepřové na kmínu podáváme s rýží, knedlíkem nebo brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *