Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Lívance babičky Milušky

Bobhy 0

Link na původní recept: zde

Co budeme potřebovat na zhruba 4 porce:

  • 700ml mléka
  • 400g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 20g droždí
  • 40g cukru
  • špetku soli
  • skořicový cukr (nebo povidla, strouhaný tvaroh, borůvky (zakysanou smetanu…) na ochucení)

Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek.

Prosátou mouku nasypejte do mísy, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit).

Rozpalte lívanečník nebo pánev a jen zlehka potřete tukem; dobře to jde mašlovačkou. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova. Na závěr po libosti ochuťte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *