Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Kmínová polévka

Bobhy 0

Link na původní recept: zde

Co budeme potřebovat:

Polévka

  • 2 lžíce sádlo
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 2 lžíce mletý kmín
  • 1 ks zeleninový bujon
  • 1 ks celer
  • 1 ks mrkev
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • petrželka nebo polévkové koření

Těstíčko

  • 4 lžíce voda
  • 3 lžíce polohrubá mouka
  • 1 ks vejce

Na sádle zpěníme kmín, přidáme strouhanou mrkev a celer a chvíli pražíme. Přidáme hladkou mouku a dál pražíme. Pak přilijeme vodu, vložíme zeleninový bujon a podle chuti osolíme.

Kmínovou polévku vaříme do změknutí zeleniny.

Mezitím si připravíme kapání – žloutek, polohrubá mouka, voda a sůl. Vše vložíme do hrnečku a rozkvedláme. Kapání vlijeme do vařící polévky a dobře rozmícháme.

Hotovou kmínovou polévku můžeme dochutit pepřem, polévkovým kořením a ozdobit pažitkou nebo petrželkou. Zeleninu je možné připravit si předem, zamrazit a použít jako základ do různých polévek. Kmín je vhodná ingredience do stravy kojících matek, snižuje bolesti bříška kojenců.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *