Link na původní recept: zde
Co budeme potřebovat:
Polévka
- 2 lžíce sádlo
- 3 lžíce hladká mouka
- 2 lžíce mletý kmín
- 1 ks zeleninový bujon
- 1 ks celer
- 1 ks mrkev
- sůl
- mletý černý pepř
- petrželka nebo polévkové koření
Těstíčko
- 4 lžíce voda
- 3 lžíce polohrubá mouka
- 1 ks vejce
Na sádle zpěníme kmín, přidáme strouhanou mrkev a celer a chvíli pražíme. Přidáme hladkou mouku a dál pražíme. Pak přilijeme vodu, vložíme zeleninový bujon a podle chuti osolíme.
Kmínovou polévku vaříme do změknutí zeleniny.
Mezitím si připravíme kapání – žloutek, polohrubá mouka, voda a sůl. Vše vložíme do hrnečku a rozkvedláme. Kapání vlijeme do vařící polévky a dobře rozmícháme.
Hotovou kmínovou polévku můžeme dochutit pepřem, polévkovým kořením a ozdobit pažitkou nebo petrželkou. Zeleninu je možné připravit si předem, zamrazit a použít jako základ do různých polévek. Kmín je vhodná ingredience do stravy kojících matek, snižuje bolesti bříška kojenců.