Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Drobenkový koláč s ovocem

Bobhy 0

Link na původní recept: zde

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • ½ másla (125 g) (studeného)
  • ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • ½– 3/4 hrnku mléka (podle toho, jestli použijete čerstvé, nebo mražené ovoce)
  • 1 lžička citronové kůry
  • 4 hrnky rybízu nebo lesních plodů (mražených nebo čerstvých)

Rozpalte troubu na 180 °C. Vymažte plech či pekáček o rozměrech 20 x 30 cm máslem a vysypte trochou polohrubé mouky či vyložte papírem na pečení. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty nebo v robotu na drobenku. Odeberte jeden hrnek drobenky a odložte ho stranou.

Do zbylé drobenky přidejte kypřicí prášek a vanilkový cukr, promíchejte a rozmíchejte s vejci, mlékem (pokud použijete mražené ovoce, bude ho stačit méně) a citronovou kůrou dohladka. Těsto vlijte na plech, rovnoměrně posypte ovocem a na závěr odloženou drobenkou z hrnku.

Pečte 20–30 minut, až je střed těsta propečený a drobenka začne zlátnout. Nechte vychladnout i s plechem na mřížce a pak krájejte na řezy.

TIPY: Plech stačí potřít papírem, ze kterého máslo vybalíte. Množství cukru můžete upravit klidně až o půl hrnku podle chuti. Krupicový cukr lze zaměnit za světlejší třtinový cukr, nejlépe bio.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *