Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Cibulová polévka

Bobhy 0

Link na původní recept: zde

Co budeme potřebovat:

  • 4 ks cibule
  • 30g máslo
  • 940ml hovězí vývar (případně voda)
  • sůl
  • pepř mletý
  • 2 lžíce slunečnicový olej (olivový olej)

Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej s máslem. Hrnec by neměl být příliš široký, aby cibule byla v silné vrstvě.

Za stálého míchání smažit několik minut, poté snížit teplotu a vařit na mírném plameni 45-60 minut. Nejprve stačí cibule jen občas zamíchat, až změní barvu, míchat často. Cibule jsou zlatavé a pak rychle hnědnou – a to je třeba hlídat, aby se nepřipalovaly.

Když jsou cibule výrazně mahagonově hnědé, přilít vývar (vodu), osolit, opepřit. Vařit na mírném ohni asi 30 minut

Vypadá to možná složitě, ale nemusí se u toho pořád stát a je to fakt moc veliká dobrota.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *