Link na původní recept: zde
Co budeme potřebovat:
- 4 ks cibule
- 30g máslo
- 940ml hovězí vývar (případně voda)
- sůl
- pepř mletý
- 2 lžíce slunečnicový olej (olivový olej)
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej s máslem. Hrnec by neměl být příliš široký, aby cibule byla v silné vrstvě.
Za stálého míchání smažit několik minut, poté snížit teplotu a vařit na mírném plameni 45-60 minut. Nejprve stačí cibule jen občas zamíchat, až změní barvu, míchat často. Cibule jsou zlatavé a pak rychle hnědnou – a to je třeba hlídat, aby se nepřipalovaly.
Když jsou cibule výrazně mahagonově hnědé, přilít vývar (vodu), osolit, opepřit. Vařit na mírném ohni asi 30 minut
Vypadá to možná složitě, ale nemusí se u toho pořád stát a je to fakt moc veliká dobrota.