Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Kynuté jahodové (ovocné) knedlíky

Bobhy 0

Link na původní recept zde.

Co budete potřebovat na cca 24 knedlíků:

Těsto:

  • 500g polohrubé mouky
  • 275ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 20g čerstvého droždí (nebo jeden 7g sáček)
  • špetka soli
  • čerstvé jahody

Na zdobení:

  • 1 mák
  • 1 moučkový cukr
  • 1 rozpuštěné máslo
  • 1 tvaroh

Do mísy robota dejte mouku, lžíci cukru a špetku soli. Promíchejte a uprostřed mouky vytvořte důlek. Přidejte zhruba polovinu mléka a rozdrobené droždí. Rozmíchejte s částí mouky na řídké těstíčko. Zakryjte a nechte vzejít kvásek asi na 20 minut.

Přidejte zbylé mléko a vejce. Hnětejte s pomocí hnětacího háku asi 7 minut. Těsto zakryjte a nechte kynout asi 60 minut.

Vykynuté těsto rozválejte na válu na obdélník silný asi 1 cm. Rádýlkem nebo s pomocí nože rozdělte na čtverce (zruba 4 řady, 6 sloupců). Do každého čtverce dejte jahodu a vytvarujte do tvaru knedlíku. Dejte na pomoučený vál, zakryjte a nechte chvíli dokynout (10 až 20 minut).

Připravte si větší hrnec s vroucí osolenou vodou. Knedlíky vařte celkem 8 minut, v polovině vaření je otočte. Ihned po vytáhnutí je propíchněte vidličkou, aby neztratily na objemu. Zdobte mákem s cukrem, nakrájenými jahodami, moučkovým cukrem, rozpuštěným máslem anebo i tvarohem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *