Link na původní recept: zde
Co budeme potřebovat:
- 600 g libového vepřového masa (kýta, kotleta)
- 2 cibule
- 3-4 menší sladkokyselé okurky
- 150 g scezených sterilovaných kapií (nebo na tenké nudličky nakrájená paprika)
- 2 lžíce hořčice
- 3 lžíce rajského protlaku
- 2-3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 150 ml vývaru (lze nahradit masoxem)
- olej
- cukr
- worcester
- pepř
- sůl
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na menším množství rozpáleného oleje dohněda (lepší je přidávat maso postupně, abychom pánev příliš nezchladili, maso by se potom spíše dusilo).
Přisypeme cibuli nakrájenou na tenké plátky a restujeme dozlatova. Pokud místo kapií použijeme nadrobno nakrájenou papriku, přidáme ji taky.
Poté vložíme máslo, necháme rozpustit a zaprášíme hladkou moukou. Zasmahneme, zalijeme vývarem (lze použít horkou vodu a kostku masoxu), přidáme rajský protlak a hořčici, promícháme, dosolíme a na mírné teplotě za občasného promíchání dusíme pod pokličkou zhruba 30-40 minut.
Mezitím scedíme kapie a nakrájíme (Pokud jsme použili čerstvou papriku tento krok vynecháme).
Na závěr přidáme do pokrmu nakrájené okurky (případně i kapie), promícháme, dochutíme worcesterem, přidáme dle chuti cukr (podle kyselosti rajského protlaku – průměrně tak lžičku až lžíci) a necháme prohřát. Podáváme s chlebem nebo s rýží.