Link na původní recept: zde
Co budeme potřebovat:
- 5 lžic olej
- 1 ks větší cibule
- 300ml voda nebo vývar
- 600g vepřové maso
- mletý černý pepř
- sůl
- kmín
- hladká mouka
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky požadované velikosti.
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova. Vsypeme maso, osolíme,opepříme a především důkladně okmínujeme. Maso smažíme, než se pořádně zatáhne.
Pak vepřové na kmínu polijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme přibližně hodinu. Záleží na druhu masa.
Měkké maso vyjmeme z hrnce a šťávu vydusíme na tuk. Lehce jej zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Za stálého míchání vaříme omáčku, než je hladká. Šťávu přecedíme, vložíme maso a ještě znovu krátce provaříme. Dochutíme podle chuti.
Hotové vepřové na kmínu podáváme s rýží, knedlíkem nebo brambory.