Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Tradiční italské lasagne

Bobhy 0

Link na původní recept: zde

Boloňská omáčka

  • 250g rajčata
  • 500g mleté maso – hovězí
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžíce bazalka
  • 1 malý rajský protlak
  • 1 ks cibule
  • 1 sůl
  • 1 pepř mletý

Sýrová omáčka

  • 50g máslo
  • 50g hladká mouka
  • 600ml mléko
  • 125g sýr čedar
  • ½ lžička muškátový oříšek

Těstoviny

  • 12 ks těstoviny na lasagne

Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.

Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.

Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *